KohChang.se Koh Chang Panorama vr QuickTime QTVR
Elefanter i djungeln
efephant tracking elefant

Asiatisk elefant heter Elephas maximus på latin.

Elefanten är världens tyngsta landdäggdjur.

Kroppslängd Inkl. snabel 500-700 cm
Vuxna tjurar äter mellan 175 och 230 kg föda och dricker upp till 200 liter vatten per dag.

De kan dricka upp till niotio liter vatten på en gång när de är törstiga.

Asiatisk elefant har fem tår fram, fyra tår på bak benen.
Asiatisk elefant
Trat & Ko Chang Bilder

Bilder från Koh Chang
Bilder från Koh Mak
Bilder från Koh Changs stränder


Noi Badar
Elefanten Noi tar ett bad
Elefanten Noi tar ett bad.

Fakta Koh Chang
  • Elefanter: Däggdjur
  • Ålder: blir ca 65 år
  • Vikt: upp till 6 ton
  • Högd: ca: 3,5 meter
  • Antal: 45 000
  • 100 kg bajs på en dag
  • x:
  • x:
  • x:
Källa: kohchang.se
Bad med elefanterna i djungeln.
Elefant som badar
Ban Kwan Chang elefant camp.
Här kan man bada med elefanterna i vattenfallet efter en till två timmars djungeltur.
De erbjuder endagsturer med elefantridning och djungelsafari.
Koh Chang har en fantastisk regnskogsnationalpark och den är som gjord för spännande äventyr.Elefantridning på Koh Chang
Elefantridning på Koh Chang
Asiatiska Elefanten
Den asiatiska elefanten är lite mindre än den afrikanska släktingen. Den lever i dom täta djunglerna, regnskogarna i Thailand där den kan bli upp till ca 65 år. Deras föda består av gräs, rötter, grenar, frukter och bark. Men många säljer även bananer, bambu eller bambuskott till turisterna för en billig slant, som de sedan får mata elefanterna med.

Elefanterna är mycket sociala och lever i familjegrupper och även ibland i större hjordar. Hannen är den större och blir igenomsnitt 3,5 m över manken och kan väga upp till 5000 kg. Bara 50% av tjurarna får långa betar.
Honorna är lite mindre och väger ca 3500 kg. Honan är dräktig i 22 månader och får en elefantunge som väger nästan 100 kg och är 90 cm hög

Populationen i sydra Asien är i dag ca 45 000 djur varav nästan hälften finns i Indien. Thailand har ca. 3000 elefanter i dag. För 100 år sen hadde man 200.000 elefanter i Thailand. Förr tämjde man elefanterna för att ha dom i krig och senare som arbetskraft för att frakta timmer i regnskogarna.
Den asiatiska elefanten lever i Indien, Sri Lanka, Burma, Sumatra, Borneo, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam och Malaysia.

I dag används de flesta för att turisterna ska få rida på dom i Surin. I Isaan ordnas varje år en stor elefantfestival med flera hundra elefanter. Där kan man få se dom spela elefantfotboll och elefantpolo.Elefant ridning på Koh Chang
Elefant ridning på  Koh Chang
Namnet Koh Chang betyder faktiskt elefantön på thailändska namnet har den fått eftersom formen på ön påminner om en elefants huvud.
På Koh Chang finns det bra möjligheter att testa på djungeltrekking det finns två stycken elefant camper Chang Chutiman trekking, Ban Chang Thai och Ban Kwan Chang som skall vara den bästa finns på norra sidan av ön. Rida elefant i djungel eller i ett vattenfall allt är möjligt på Koh Chang.

Än så länge är det inte så många turister som hittar hit. Den inhemska befolkningen är gästvänlig

liten elefant på ett år
Koh Chang är det naturupplevelserna som står i centrum.
Ön har en stor och outforskad djungel med många äventyr som väntar runt hörnet för stora som små . Koh Chang är genuint och oexploaterat. 80% av ön är nationalpark.
Annonsera här:Varning för lösa elefanter


Populäraste hotellen
Boka sista minuten Hotell i hela Thailand
Bangkok Hotell
Koh Samui Hotell
Phuket Hotell
Krabi Hotell
Pattaya Hotell
Chiang Mai Hotell
Hua Hin Hotell
Koh Tao Hotell
Koh Phangan Hotell
bokasistaminutenhotell
Phuket Hotell
Links

Koh Samet


Den thailändska kungen Bhumipol Adulyadej har skänkt 2 elefanter till Kung Carl XVI Gustaf som kungliga presenter under statsbesöket i Thailand 2003 Elefanterna är 5 år gamla och heter Pang Bua samt Pang Saonoi. De kommer från Surin provins i nord östra Thailand i dag finns båga elefanterna på Kolmården djurpark.
Båda föda 1999.Koh Chang Karta | Dykning på Koh Chang | Boka Hotell på Koh Chang | sitemap | Hotell i Malaysia | Koh Samui hotell
© kohchang.se | www.kohchang.se | skicka e-post